Εξερευνώντας τη λίμνη Βιστωνίδα ανακαλύπτουμε , μαθαίνουμε

Καλώς ήρθατε στη Βιστωνίδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εξερευνώντας τη λίμνη Βιστωνίδα ανακαλύπτουμε ,μαθαίνουμε» επιλέχθηκε γιατί η λίμνη Βιστωνίδα και το υγροτοπικό σύμπλεγμα των λιμνοθαλασσών που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της είναι οικοσυστήματα μεγάλης σημασίας για την περιοχή μας και όχι μόνο.

Λόγω της ποικιλίας αλλά και της σπανιότητας των ειδών που χρησιμοποιούν το οικοσύστημα, η Λίμνη Βιστωνίδα έχει ενταχθεί στις προστατευτικές διατάξεις της συνθήκης Ramsar, στο ευρωπαϊκό δίκτυο NATURA2000 ως περιοχή ειδικής προστασίας της ορνιθοπανίδας και έχει ανακηρυχθεί Περιοχή Ειδικής Προστασίας και Ειδικά Προστατευόμενη Μεσογειακή Περιοχή.

Ελπίζουμε πως η γνωριμία και η άμεση επαφή με το οικοσύστημα της λίμνης, η κατανόηση της δομής και λειτουργίας του υγροβιότοπου, καθώς και η ανάπτυξη προβληματισμών σχετικών με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις και την εκμετάλλευση του αλιευτικού πλούτου, έχουν συμβάλει, όχι μόνο στον εμπλουτισμό των γνώσεων μας αλλά και στην ευαισθητοποίησή μας με στόχο την υιοθέτηση οικοκεντρικής άποψης για το φυσικό περιβάλλον.

Ελάτε μαζί μας να εξερευνήσουμε, να μάθουμε, να διασκεδάσουμε, να δημιουργήσουμε, να ονειρευτούμε ………

Γίναμε επιστήμονες – ερευνητές αλλά και καλλιτέχνες – δημιουργοί με στόχο μέσα από τη γνωριμία μας με τη φύση να μάθουμε, να ευαισθητοποιηθούμε να προβληματιστούμε .

Οι μαθητές της Β΄τάξης του γυμνασίου Σμίνθης.

Υπεύθυνοι καθηγητές Βαγιανού Ελισσάβετ, Σωπιάδης Γιώργος.

Βιστωνίδα

[youtube]https://youtu.be/FOsofYqG4HE[/youtube]

Δημοσιεύθηκε στην Περιβαλλοντικό, Προγράμματα Σχ Δραστηριοτήτων. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.