Η “Έκφραση” στο γυμνασιο σμινθησ

Στις 26/10/21 πραγματοποιήθηκε συμβουλευτική παρέμβαση της υποστηρικτική δομής «Έκφρασης» στους μαθητές του γυμνασίου Σμίνθης, Οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου κατέθεσαν τις εντυπώσεις και τους προβληματισμούς τους από τις πρώτες μέρες τους στο Γυμνάσιο, ενώ οι μαθητές της Β΄και της Γ΄τάξης συζήτησαν για τις διάφορες μορφές εκδήλωσης του εκφοβισμού και τις συνέπειές του, και έδωσαν ένα προσωπικό νόημα. Αντιλήφθηκαν μέσα από τις συζητήσεις με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό της «Έκφρασης» τα διάφορα συναισθήματα και τις διαφορετικές αντιδράσεις απέναντι στον εκφοβισμό. Η δράση πραγματοποιήθηκε στις τάξεις των μαθητών, στο χώρο του σχολείου και ήταν μία πρωτοβουλία της συμβούλου σχολικής ζωής του σχολείου κ. Βαγιανού Ελισσάβετ.

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου το Γυμνάσιο Σμίνθης…πήρε τα βουνά! Στο πλαίσιο της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές του Γυμνασίου Σμίνθης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου περπάτησαν στα ορεινά μονοπάτια γύρω από το σχολείο και θαύμασαν το τοπίο και το δάσος με τις βελανιδιές.

Διακρατική Διαδικτυακή Συνάντηση ERASMUS+

Την εβδομάδα από 24/5 έως 28/5, το Γυμνάσιο Σμίνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ The Sun and the Blue, πήρε μέρος στη διαδικτυακή διακρατική συνάντηση που οργανώθηκε από το σχολείο Zemgales vidusskolas της Λετονίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους από καθεμία από τις τρεις ομάδες (video A, video B, video C) με θέμα τη φιλία και τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές από τις 5 χώρες του προγράμματος (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πολωνία, Λετονία). Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Σμίνθης ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στις απαιτήσεις του προγράμματος, ταξίδεψαν διαδικτυακά στη Λετονία και συνεργάστηκαν με επιτυχία εξ αποστάσεως με τους μαθητές των άλλων χωρών.

Εγγραφή μαθητή/τριας στο ΠΣΔ

Παρακαλούμε για την εγγραφή όλων των μαθητών/τριών του σχολείου μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) αποκτώντας έτσι e-mail της μορφής ????????????@sch.gr

  1. Διαβάστε τις οδηγίες από https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  2. Αρχίστε την διαδικασία πηγαίνοντας στη σελίδα https://register.sch.gr/students/admins/studentsNew.php

ΥΣ Θα σας ζητηθεί ο ΑΜ που έχετε στο σχολείο σας και είναι ένας τετραψήφιος αριθμός ο οποίος υπάρχει στον έλεγχο προόδου που πήρατε στο Α? τετράμηνο ή τον λογαριασμό σας που έχετε στο εργαστήριο πληροφορικής π.χ. am2324 (εδώ το ΑΜ είναι το 2324 και είναι αυτό που χρειάζεται στο ΠΣΔ.

Θα ακολουθήσουν οδηγίες για μαθήματα από το σπίτι.

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι 11/03/2020

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΌΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Τηλ. 2105212000 www.eody.gov.gr
Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι
στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα
11 Μαρτίου 2020
– Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
-Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων
-Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα
– Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning)
– Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
– Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα
– Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα
-Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος
– Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά)
– Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης
– Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.

φιλοξενια ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ the sun and the blue, erasmus+, απο το γυμνασιο τησ σμινθησ

Από τις 17 έως τις 22 Φεβρουαρίου, το Γυμνάσιο Σμίνθης είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τις ξένες αποστολές The Sun and the Blue από την Ιταλία, την Ισπανία, την Λετονία και την Πολωνία του.

Οι ξένες αποστολές αποτελούμενες από πέντε μαθητές η καθεμία μαζί με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς περιηγήθηκαν στην πόλη της Ξάνθης και επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και το Χατζιδάκειο, περπάτησαν και ξεναγήθηκαν στα στενά της Παλιάς Πόλης και στο Σπίτι της Σκιάς. Την Τσικνοπέμπτη γεύτηκαν τοπικά εδέσματα και χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς στην εκδήλωση που γίνεται ετησίως στο Αμοιρίδειο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στην Καβάλα καθώς επίσης και στο Μουσείο των Αβδήρων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, επίσης, παρακολουθήσαμε ενημέρωση στο ΚΠΕ Βιστωνίδας για την χλωρίδα και την πανίδα του νομού καθώς και παρατήρηση πουλιών στη λίμνη Βιστωνίδα.

Κορυφαία δράση στα πλαίσια της μαθητικής συνεργασίας χαρακτηρίζεται η θεατρική παράσταση που διοργανώθηκε στην Καπναποθήκη Π κι είχε τον τίτλο «Το κορίτσι και η μαγική φλογέρα», που έγραψε η Ν. Μιχαηλίδου σε θεατρική διασκευή του Α. Δομτζίδη και ξενόγλωσση απόδοση και σκηνοθεσία των Σ.Χατζηκωνσταντίνου και Π. Παπαζαφειρίου και μουσική επένδυση του Π. Αργυρόπουλου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση σε αυτό το βίντεο.

Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι μαθητές του προγράμματος και η καθηγήτρια Κ. Χαβατζανίδου, ενώ θεατές αποτέλεσαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών από τα Γυμνάσια 2ο, 3ο Ξάνθης και Σταυρούπολης. Στη λήξη του σχολικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε απονομή διπλωμάτων, με τον Δ/ντη του Γυμνασίου Π. Νταουτίδη να μιλά για μια πετυχημένη διοργάνωση που συντελεί και εξυπηρετεί την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 20 μαθητές των τεσσάρων κρατών φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του γυμνασίου Σμίνθης που διαμένουν στα γύρω χωριά και κατά ομολογία των μαθητών αλλά και των καθηγητών έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Επίσκεψη του Γυμνασίου Σμίνθης στο Πλανητάριο ΄΄Νόησις΄΄ στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη στις 28 Νοεμβρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου Σμίνθης, με τη συνοδεία καθηγητών τους, επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας  από μετάφραση, το θεματικό πάρκο ΄΄Οδύσσεια΄΄ που λειτουργεί  στο κέντρο διάδοσης Επιστημών ΄΄ΝΟΗΣΙΣ΄΄ στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές  έζησαν τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής και διάδρασης στο μύθο. Ξεναγήθηκαν σε έναν μεταμορφωμένο χώρο σε σκηνικό αρχαιότητας, με τρισδιάστατα μηχανοκίνητα ομοιώματα των θηρίων και των τεράτων που διαθέτουν κίνηση και ήχο και ξετυλίχθηκαν όλες οι περιπέτειες  του Οδυσσέα μπροστά στα μάτια τους. Η βιωματική εμπειρία στο θεματικό πάρκο ήταν πολύ ουσιαστική για την κατανόηση του μύθου.

Το Γυμνάσιο της Σμίνθης Ξάνθης, Μαθητές, Γονείς και Καθηγητές σας καλωσορίζουν.