ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ « ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΩ»

Μία σύνοψη των δράσεων στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της εσωτερικής αξιολόγησης του έργου της σχολικής μονάδας του Γυμνασίου Σμίνθης, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, που αφορά στον άξονα σχέσεις μεταξύ μαθητών/μαθητριών με θέμα: «Ξέρω τι ζητάω». Πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ποσοτική αποτίμηση της δράσης

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την ποσοτική αποτίμηση της δράσης.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SMASHED

Τον Φεβρουάριο του 2023 αξιοποιήθηκε και στα έξι (6) τμήματα του σχολείου στα 2/ τμήματα της Α, της Β΄ και της Γ το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της La Fabrica S.p.A., Educational Communication Agency, με τίτλο “Smashed”. https://online.smashedproject.org/greece/

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είναι ένα εκπαιδευτικό έργο αφιερωμένο σε νέους και νέες μεταξύ 13 και 18 χρονών για την καταπολέμηση της χρήσης και της κατάχρησης αλκοόλ και την προώθηση της ανάπτυξης μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα στις νέες γενιές. Το υλικό αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης του σχολείου για την πρόληψη των ψυχοτρόπων ουσιών στο μάθημα του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Στις 23-3-2023 έγινε παρέμβαση–εποπτεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τους ειδικούς επιστήμονες, του κέντρου «ΕΚΦΡΑΣΗ», σε συνεργασία με τον εποπτεύοντα φορέα πρόληψης ΟΚΑΝΑ, διάρκειας μίας ώρας για κάθε τμήμα, σε όλες τις τάξεις του σχολείου με θεματολογία που σχετιζόταν με την εφαρμογή του υλικού για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και την εμπέδωσή των πληροφοριών του μέσω των καρτών γνώσεων του προγράμματος « Ξέρω τι ζητώ». Επίσης έγινε αποτίμηση της εφαρμογής του υλικού, κατάθεση απόψεων και εμπειριών από τους εκπαιδευτικούς, που εφάρμοσαν το υλικό και ανατροφοδότησή τους.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΑΦΙΣΑ

Στο τέλος της δράσης οι μαθητές ενσωμάτωσαν την μάθηση για την πρόληψη των ψυχοτρόπων ουσιών δημιουργώντας την δική τους ψηφιακή αφίσα μέσω της γραφικής τέχνης, καθώς και τη δική  τους διακήρυξη – διαφημιστικό μήνυμα. 

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.