Διδακτική επίσκεψη στο οχυρό της Νυμφαίας

Στις 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Β΄ και Γ΄Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας και της Νεοελληνικής γλώσσας, Η διδακτική επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές, να βιώσουν νοερά το σθένος και την αγωνιστικότητα των Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, πριν από την κατάληψη του οχυρού από τους Γερμανούς στις 7 Απριλίου του 1941. Εντυπωσιάστηκαν από τις στοές των οχυρών, την άρτια οργάνωσή τους και τον τρόπο που οι πολεμιστές της εποχής ζούσαν κάτω από τη γη για μεγάλο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο ξεναγό στρατιώτη στο μνημείο πεσόντων για την ιστορία της μάχης του Οχυρού, καθώς και για το πώς καταλήφθηκε από τους Γερμανούς στις 7 Απριλίου του 1941. Ξεναγήθηκαν στους στενούς διαδρόμους του και είδαν το γραφείο Αξιωματικών, το σταθμό ασυρμάτου, θαλάμους προσωπικού, ιατρείο, τηλεφωνικό κέντρο για τους διμοιρίτες, τους κοιτώνες των στρατιωτών, τους χώρους υγιεινής. Επισκέφθηκαν το στρατιωτικό μουσείο της Νυμφαίας, όπου υπάρχουν εκθέματα και φωτογραφικό υλικό, όπως Ελληνικά και Γερμανικά πολυβόλα όπλα, ατομικός οπλισμός, παράσημα Αξιωματικών, ιδιόχειρα έγγραφα του Διοικητή του Οχυρού καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Επίσης στη μακέτα του οχυρού έγινε μία ολιστική παρουσίασή του, η οποία έκανε εύληπτη την κατασκευή του.

Τέλος η παρουσίαση συνοδεύτηκε από μία ενδιαφέρουσα προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ με ταυτόχρονη γραφική και ηχητική αναπαράσταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά την έναρξη της επίθεσης των Γερμανών στο Οχυρό.

Δημοσιεύθηκε στην Εκδρομές. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.