προγραμμα ETWINNING με τιτλο “You are what you eat”

Από τον Οκτώβριο 2022 έως το Μάιο 2023 μια ομάδα μαθητών της Β Γυμνασίου πραγματοποίησε το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “You are what you eat” με θέμα την υγιεινή διατροφή με ένα σχολείο από την Πολωνία.

Αρχικά, οι μαθητές χρησιμοποίησαν ένα πολύ χρήσιμο web 2.0 εργαλείο (https://goqr.me/) για τη δημιουργία κωδικών QR και παρουσίασαν τον εαυτό τους. Επίσης παρουσίασαν το σχολείο τους μέσω ενός συνεργατικού padlet (https://padlet.com/rioula08/junior-high-school-of-smynthi-v4j10xsxn1b55ic8)

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο συνεργασίας, ετοίμασαν ένα ερωτηματολόγιο (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc5U-z9xzRb4zv6mUXYws9ieXCP5Dxb0mEVBwGE97PWW-aUsQ/viewform) για τους μαθητές από την Πολωνία για να μάθουν για τις διατροφικές τους συνήθειες και να κρίνουν αν είναι υγιεινές ή όχι με βάση τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν στην πλατφόρμα ESEP (https://docs.google.com/document/d/1vnGnWlSpN0Pmb5hY7vBYe15BWy2wFoRUp5GEdDQN08A/edit?usp=share_link) και συζήτησαν μεταξύ τους. Αντιστοίχως, απάντησαν στο ερωτηματολόγιο που ετοίμασαν οι Πολωνοί μαθητές.

Στο πλαίσιο του σχολιασμού, έγινε μια συζήτηση για τις διατροφικές πληροφορίες που παίρνουμε από τις συσκευασίες των τροφίμων και, έπειτα, συνδεθήκαμε μέσω zoom με την Πολωνία και παίξαμε Kahoot με ερωτήσεις σχετικές με αυτές τις πληροφορίες.

Μετά τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων, συνέταξαν συμβουλές προς τους Πολωνούς μαθητές ώστε να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες τις οποίες και δημοσίευσαν στην πλατφόρμα ESEP.

Στο πλαίσιο του σχολιασμού των καθημερινών διατροφικών συνηθειών, οι μαθητές ετοίμασαν μια παρουσίαση με τις δικές τους καθημερινές διατροφικές συνήθειες, την οποία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/presentation/d/1-R6tfXY9Ck275ltxNsT0UG9sK3tZIvYYpx9DN4fpyxk/edit?usp=share_link

όπως, επίσης, και τις συνταγές των αγαπημένων τους γλυκών και φαγητών που μπορείτε να βρείτε σε αυτήν την παρουσίαση: https://docs.google.com/presentation/d/1AuNJQcWsW3pETmPtX30zb2YDiCcqzpNF9_NtZCbIxQs/edit?usp=sharing

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία συνεργασίας για την ομάδα των μαθητών της Β γυμνασίου η οποία τους βοήθησε να επικοινωνήσουν σε ένα αυθεντικό περιβάλλον σχετικά με ένα θέμα που τους είναι πολύ οικείο και αγαπητό και να συνειδητοποιήσουν τι χρειάζεται να βελτιώσουν στη διατροφή τους.

Δημοσιεύθηκε στην E-twinning. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.