Συμβουλευτική παρέμβαση « Έκφρασης» Σχολικό έτος 2022-23

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο διδακτικό έτος 2022-2023, το γυμνάσιο Σμίνθης, συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης « Έκφραση». Την Τρίτη στις 19/9/2022. στελέχη του κέντρου πραγματοποίησαν συμβουλευτική παρέμβαση μίας ώρας σε όλους τους μαθητές του σχολείου.

Συγκεκριμένα στους μαθητές της A΄γυμνασίου το θέμα της συμβουλευτικής παρέμβασης αφορούσε στη διαχείριση τους άγχους κατά τη μετάβασή τους από την Πρωτοβάθμια στην Δευτεροβάθμια Eκπαίδευση, του τρόπου με τον οποίο τους επηρεάζει, αλλά και τα μέτρα για τον έλεγχο των επιπέδων άγχους. Μέτρα που μειώνουν τις πηγές άγχους, αλλά και εκμάθηση τρόπων χαλάρωσης , ώστε οι εντάσεις που δημιουργούνται από το αναπόφευκτο άγχος να μην δημιουργούν εντάσεις και βίαιες συμπεριφορές.

Στους μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης πραγματοποιήθηκε συμβουλευτική παρέμβαση με θέμα τις εξαρτήσεις στη ζωή μας, με σκοπό να εφαρμοστεί στο πλαίσιο ευρύτερης δράσης του σχολείου, πακέτο βιωματικών δραστηριοτήτων με θέμα την πρόληψη της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών (τσιγάρο, αλκοόλ), με τη μέθοδο της βιωματικής, αλληλεπιδραστικής προσέγγισης. Η δράση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε με πρωτοβουλία της συμβούλου σχολικής ζωής κ. Βαγιανού Ελισσάβετ ΠΕ02.

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.