φιλοξενια ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ the sun and the blue, erasmus+, απο το γυμνασιο τησ σμινθησ

Από τις 17 έως τις 22 Φεβρουαρίου, το Γυμνάσιο Σμίνθης είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τις ξένες αποστολές The Sun and the Blue από την Ιταλία, την Ισπανία, την Λετονία και την Πολωνία του.

Οι ξένες αποστολές αποτελούμενες από πέντε μαθητές η καθεμία μαζί με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς περιηγήθηκαν στην πόλη της Ξάνθης και επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο και το Χατζιδάκειο, περπάτησαν και ξεναγήθηκαν στα στενά της Παλιάς Πόλης και στο Σπίτι της Σκιάς. Την Τσικνοπέμπτη γεύτηκαν τοπικά εδέσματα και χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς στην εκδήλωση που γίνεται ετησίως στο Αμοιρίδειο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στην Καβάλα καθώς επίσης και στο Μουσείο των Αβδήρων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, επίσης, παρακολουθήσαμε ενημέρωση στο ΚΠΕ Βιστωνίδας για την χλωρίδα και την πανίδα του νομού καθώς και παρατήρηση πουλιών στη λίμνη Βιστωνίδα.

Κορυφαία δράση στα πλαίσια της μαθητικής συνεργασίας χαρακτηρίζεται η θεατρική παράσταση που διοργανώθηκε στην Καπναποθήκη Π κι είχε τον τίτλο «Το κορίτσι και η μαγική φλογέρα», που έγραψε η Ν. Μιχαηλίδου σε θεατρική διασκευή του Α. Δομτζίδη και ξενόγλωσση απόδοση και σκηνοθεσία των Σ.Χατζηκωνσταντίνου και Π. Παπαζαφειρίου και μουσική επένδυση του Π. Αργυρόπουλου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση σε αυτό το βίντεο.

Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι μαθητές του προγράμματος και η καθηγήτρια Κ. Χαβατζανίδου, ενώ θεατές αποτέλεσαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών από τα Γυμνάσια 2ο, 3ο Ξάνθης και Σταυρούπολης. Στη λήξη του σχολικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε απονομή διπλωμάτων, με τον Δ/ντη του Γυμνασίου Π. Νταουτίδη να μιλά για μια πετυχημένη διοργάνωση που συντελεί και εξυπηρετεί την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 20 μαθητές των τεσσάρων κρατών φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του γυμνασίου Σμίνθης που διαμένουν στα γύρω χωριά και κατά ομολογία των μαθητών αλλά και των καθηγητών έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Δημοσιεύθηκε στην Erasmus+, Δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.